طراحی و تولید سینی های شناور / ارسال به سراسر ایران و خاورمیانه
ترموود ایرانی صنعت چوب و استفاده از آن در ساختمان سازی به طور بسیار چشمگیری در حال پیشرفت است و چوب های مختلفی با جنس و کاربرد متنوع در بازار موجود می باشند.یکی از انواع چوب که در طراحی دکوراسیون داخلی بسیاری از ساختمان های جدید در ایران نقش مهمی دارد، ترموود ایرانی می باشد.
ترموود ایرانی همانند ترموود فنلاندی از طریق حرارت دیدن دچار تغییراتی می گردد که منجر به افزایش مقاومت و استحکام آن می شود. به دلیل قیمت بالای ترموود فنلاندی، تولیدکنندگان محصولات مورد نیاز صنعت ساختمان سازی در ایران، به فکر تولید ترموود ایرانی با قیمت مناسب تر افتادند و اقدام به ساخت این نوع ترموود نمودند.
چوب لازم برای ترموود از درختان کاج و زبان گنجشک فراهم می شود و به دلیل اینکه شرایط آب و هوایی و موقعیت جغرافیایی ایران برای پرورش این درختان مناسب نمی باشد، تولید کنندگان ترمووود ایرانی ناچار به واردات چوب خام از کشورهای خارجی می باشند. اما به دلیل اینکه فرآوری این چوب های خام و تبدیل آنها به ترموود در داخل کشور صورت می پذیرد، از نظر قیمتی مناسب تر از ترموودهای وارداتی هستند.
تفاوت ترموود ایرانی و فنلاندی در تبدیل چوب خام به ترموود از روش حرارت دادن استفاده می شود تا رطوبت، مواد مغذی، رزین، حشرات و سایر مواد داخل چوب خارج گردد و میزان مقاومت و ماندگاری چوب افزایش یابد. در ایران استفاده از مواد اولیه متفاوت و فرآیند تولید متفاوت با فنلاند باعث می شود ترموود ایرانی از جهاتی با ترموود فنلاندی تفاوت هایی داشته باشد.از مهمترین این تفاوت ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
اختلاف کیفیت و دوام از مهمترین ویژگی های یک ترموود خوب و درجه یک می توان مواردی همچون عدم جذب رطوبت و مقاومت در برابر پوسیدگی، باران، آفتاب و حشرات، ثابت بودن ابعاد، وزن کمتر و …را نام برد.اختلاف کیفیت و دوام بین ترموود ایرانی با نوع فنلاندی از تفاوت در این موارد حاصل می شود. کیفیت ترموود ایرانی از ترموود فنلاندی یا سایر نمونه های خارجی کمتر می باشد اما با این حال باز هم از کیفیت خوبی برخوردار است.
ماندگاری ترموودهای فنلاندی در طولانی مدت و مقاومت آنها در برابر شرایط محیطی و آب و هوایی مختلف بیشتر از نمونه ایرانی می باشد.
استفاده از مواد اولیه متفاوت چوب های منطقه شمال فنلاند به عنوان بهترین چوب ها برای ساخت ترموود به شمار می روند، زیرا دارای گره های منظم در بافت خود هستند.چوب درختان سوزنی شکل فنلاند در مقایسه با دیگر چوب ها از لحاظ بافتی دارای کیفیت بالاتری می باشند و این امر در کیفیت ترموود تولید شده از آن ها تاثیر بسزایی دارد.
در ابتدا تولید کنندگان ایرانی از چوب های خام روسی برای ساخت ترموود استفاده می کردند که دارای کیفیت لازم نبودند و به دلیل داشتن گره های زیاد مقاومت آنها تحت تاثیر قرار می گرفت و دوام آنها کمتر می شد.سپس تولیدکنندگان داخلی به سراغ واردات چوب های فنلاندی رفتند تا کمی کیفیت و مقاومت را بهبود ببخشند.
چوب های جنگل های ایران نیز دارای کیفیت مناسبی برای تولید ترموود نمی باشند. با این که از آنها استفاده می شود ولی ترموود حاصل شده از آن ها در مقایسه با نمونه های خارجی تفاوت بسیاری در کیفیت دارد.
تفاوت در تکنولوژی و فرآیند تولید ترموود اجرای صحیح و اصولی فرآیند تولید ترموود باعث افزایش نفوذ ناپذیری آن در برابر رطوبت و بالا رفتن استحکام آن می شود.اگر از بهترین چوب خام استفاده گردد ولی فرآیند استاندارد نباشد، ترموود حاصل شده کیفیت مناسبی نخواهد داشت.از این رو اجرای درست فرآیند نقش مهمی در کیفیت ترموود دارد.
میزان حرارت، یکنواختی حرارت، شرایط عاری از اکسیژن، کنترل رطوبت حین فرآیند، روند افزایش و کاهش حرارت و طول مدت حرارت دهی درون کوره و … تنها برخی از استانداردهای لازم برای تولید ترمووود است.
در ایران بعضی از تولیدکنندگان غیر معتبر اقدام به تولید ترموود از طریق فرآیندهای غیر استاندارد می کنند که کیفیت محصولات آنها در مقابل ترموود فنلاندی بسیار پایین تر می باشد و استفاده از آنها برای فضاهای باز مشکل ساز خواهد شد.
روند تبدیل چوب خام به ترموود بسیار دقیق و حساس می باشد و هرگونه تغییر و خللی در این روند باعث کم شدن میزان مقاومت آن می شود. تفاوت ظاهری از نظر ظاهری ترموود ایرانی با ترموود فنلاندی تفاوت هایی دارد.رنگ ترموود فنلاندی قهوه ای تیره می باشد و در برابر تغییرات رطوبت هوا پایدارتر است. اما رنگ ترموود ایرانی به دلیل پایین تر بودن دمای کوره ها روشن تر است.این پایین بودن دمای کوره های داخلی بخاطر غیر استاندارد و پیشرفته نبودنشان می باشد.دمای پایین کوره های ایرانی موجب می گردد چوب نسوزد، اما از طرفی باعث طی شدن درست روند و فرآیند تولید ترموود نمی شود و رطوبت و مواد دیگر داخل چوب به صورت کامل از آن خارج نمی گردد.
همچنین از لحاظ کیفیت پرداخت و صاف و صیقلی بودن کناره های چوب، ترمووود ایرانی دارای کیفیت پایین تری است که در این مورد بستگی مستقیم به دستگاه مولدر(Molder) مورد استفاده در فرآیند پرداخت دارد.از دیگر تفاوت های ظاهری بین ترموود ایرانی و فنلاندی می توان به وجود ترک های ریز در ابتدا و انتهای شاخه های ترموود ایرانی به دلیل روند غیر استاندارد تولید اشاره نمود.
تفاوت در قیمت به دلیل مقاومت بالای ترموود فنلاندی قیمت آن بالاتر می باشد. استفاده از چوب خام بهتر و فرآیند اصولی، باعث افزایش کیفیت و در نتیجه بالا رفتن قیمت ترموود فنلاندی شده است.همچنین مالیاتها و تعرفه های وارداتی نیز در بیشتر بودن قیمت ترموود فنلاندی به نسبت ترموود داخلی موثر می باشد.
به دلیل اینکه بعضی از فروشندگان داخلی اقدام به فروش ترموود ایرانی به اسم ترموود فنلاندی می نمایند، هنگام خرید ترموود باید دقت زیادی داشته باشید تا بتوانید مدل های خارجی را از نمونه های داخلی تشخیص دهید.
نام شما :*
ایمیل :
نظر شما : *